Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki makaron. Ale jaki dobry! Z pieczarkami i porami - zdrowy, smaczny i pożywny. Coś potrzeba więcej? No, lampka białego wina...
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25089
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 584
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25089
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 584
Składniki
Obierz i drobno posiekaj szalotki, pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pieczarki. Kiedy zmienią kolor i całkowicie odparują, wlej oliwę i dołóż szalotkę. Duś na małym ogniu aż grzyby będą miękkie. Dopraw do smaku. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
Posiekaj drobno pory. Ustaw na rondlu z gotującą się wodą miskę i wlej do niej 2 - 3 łyżki wody. Mocno schłodzone masło pokrój na mniejsze kawałki i dodawaj pojedynczo do wrzątku. Ubijaj na parze. Kiedy pierwszy kawałek masła całkowicie się rozpuści - dodaj dopiero następny. Kiedy ubijesz całe masło wrzuć pory i mieszaj intensywnie ok. 2 - 3 minut.
Ugotuj makaron "al dente" wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż odcedzony makaron na talerze, nałóż na niego grzyby i na końcu kopczyk z porów. Posym świeżo utartym parmezanem i podawaj.