Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki makaron. Ale jaki dobry! Z pieczarkami i porami - zdrowy, smaczny i pożywny. Coś potrzeba więcej? No, lampka białego wina...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
Obierz i drobno posiekaj szalotki, pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pieczarki. Kiedy zmienią kolor i całkowicie odparują, wlej oliwę i dołóż szalotkę. Duś na małym ogniu aż grzyby będą miękkie. Dopraw do smaku. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
Posiekaj drobno pory. Ustaw na rondlu z gotującą się wodą miskę i wlej do niej 2 - 3 łyżki wody. Mocno schłodzone masło pokrój na mniejsze kawałki i dodawaj pojedynczo do wrzątku. Ubijaj na parze. Kiedy pierwszy kawałek masła całkowicie się rozpuści - dodaj dopiero następny. Kiedy ubijesz całe masło wrzuć pory i mieszaj intensywnie ok. 2 - 3 minut.
Ugotuj makaron "al dente" wg przepisu na opakowaniu. Wyłóż odcedzony makaron na talerze, nałóż na niego grzyby i na końcu kopczyk z porów. Posym świeżo utartym parmezanem i podawaj.