Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni włoskiej. Porcino czyli prawdziwki w połączeniu w makaronem i sosem śmietanowym, cóż chcieć więcej :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 191
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 191
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Składniki
Grzyby oczyściłem, pokroiłem na plasterki. Cebulę i czosnek posiekałem. Boczek pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem masło oraz 3 łyżki oliwy, przesmażyłem boczek, cebulę i czosnek. Dodałem grzyby, dusiłem około 10 minut na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, dodałem pokrojone wątróbki, smażyłem jeszcze chwilę. Wlałem wino, odparowałem sos na średnim ogniu. Wlałem połowę śmietany, doprawiłem solą i pieprzem. Podgrzewałem na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Makron ugotowałem al. dente w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzeniu, osączyłem, wymieszałem z sosem i resztą śmietany.