Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu tagliatelle z rukolą, pomidorkami koktajlowymi oraz kulkami mozzarelli. Cudownego aromatu dodaje połączenie oliwy, czosnku oraz świeżego oregano, a smak podkreśla wyraźna nuta sosu tabasco. To idealne danie na szybki posiłek po pracy. Jest proste i błyskawiczne w przygotowaniu, ale dostarczy ogromnej przyjemności kubkom smakowym.
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 130
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 2019
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 16
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 662
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1071
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 593
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 130
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 2019
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 16
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 662
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1071
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 593
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojony drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wszystko smażymy około 2 minut (do momentu, gdy pomidorki delikatnie zmiękną, a czosnek uwolni swój piękny aromat). Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem tabasco (ilość wedle uznania).
Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię z pomidorkami i czosnkiem. Dodajemy rukolę, oregano oraz kulki mozzarelli. Wszystko dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą i wykładamy na talerze.
Całość możemy podać także z odrobiną parmezanu (tartego lub w płatkach).