Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Filety skrop sokiem cytrynowym, posól, posyp pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.
Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oliwie. Dodaj posiekaną bazylię, tarta bułkę i parmezan (zostaw 2 łyżki do posypania). Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
Makaron ugotuj al dente.
Foremkę do zapiekania wysmaruj oliwą. Z masy bazyliowej uformuj 4 kulki i każdą zawiń w filet. Wokół rozłóż makaron.
Całość polej pomidorami zmiksowanymi z zalewą i kostką bulionową. Wierzch posyp parmezanem.
Piecz 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax