Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z serem to jedno z najprostszych i najszybszych dań obiadowych, które często serwowano w czasach PRL-u. Porcja takiego dania kosztuje niespełna 3 zł. Można serwować je solo lub z dodatkami. W wersji na słono podawaj ze skwarkami z boczku. W wersji na słodko serwuj z cukrem i owocami.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 31
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 31
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21670
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Makaron gotuj w osolonej, wrzącej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź go na durszlaku i gorący przełóż na talerze.
Biały ser przełóż do miski i rozdrobnij go widelcem. Oprósz nim ugotowany makaron.
W wersji z dodatkami na słono: Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Wytopionym tłuszczem ze skwarkami polej ugotowany makaron. Na koniec dodaj biały ser.
W wersji z dodatkami na słodko: Na patelni roztop masło. Owoce umyj i pokrój w kostkę. Makaron polej roztopionym masłem, oprósz cukrem. Dodaj ser i owoce.