Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z serem pleśniowym, pomidorami i rukolą to smaczna, szybka i prosta smaczna do zrobienia potrawa bez dodatku mięsa. Makaron z sosem z sera pleśniowego i śmietany z dodatkiem pomidorów i rukoli to pyszna kompozycja smaków, może stanowić wyśmienitą inspiracją na obiad w sam raz dla jaroszów.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24516
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26883
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24516
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26883
Składniki
Pomidorki koktajlowe przekrawy wzdłuż na pół. Obraną cebulę drobno siekamy. Ser pleśniowy kroimy na małe kawałki.
Na dużą patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość chwilę podsmażamy. Następnie wlewamy śmietanę, dodajemy ser pleśniowy, wszystko mieszamy do momentu aż ser się rozpuści. Tak przygotowany sos doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamyi zdejmujemy z ognia. Do sosu wrzucamy rukolę i pokrojone pomidorki, wszystko razem łączymy. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i jeszcze raz całość starannie mieszamy. Tak przygotowane danie od razu podajemy.