Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie makaronu z borowikami. Makaron wstęgi ozdobne można zastąpić tagliatelle.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Składniki
Pomidory umyłem, sparzyłem w osolonym wrzątku, a następnie schłodziłem w zimnej wodzie. Obrałem ze skórki, podzieliłem na 4 części, usunąłem nasiona. Miąższ pokroiłem w kostkę. Obrałem czosnek, zeszkliłem go na patelni na oliwie. Dodałem pokrojone borowiki, podsmażyłem je przez 3 minuty, dodałem posiekany szczypior i pomidory, lekko posoliłem. Ugotowałem makaron. Przełożyłem na patelnię z sosem, doprawiłem pieprzem i chwilę podsmażyłem na dużym ogniu. Podałem na gorąco, posypując startym parmezanem.