Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem groszkowym"
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2954
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 119
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2954
Składniki
Jogurt zmiksuj z 90 ml oliwy, czosnkiem i 200 g groszku. Na pozostałej oliwie podsmaż orzeszki pinii z płatkami chili. Resztę groszku oraz brokuły zblanszuj. Makaron ugotuj i odcedź. Stopniowo dodawaj do sosu, aby jogurt się nie zwarzył. Dodaj pozostałe warzywa, pokruszoną fetę, bazylię. Posól i popieprz, polej oliwą z orzeszkami.
Porada:
Aby zielone warzywa nie straciły swojej mocy, należy wrzucać je na wrzątek i skracać czas gotowania, by były al dente.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 30 złŹródło: Show