Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2391
Dodano: 11.08.2009
Odsłon: 52710
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w kawałki, podsmażyć na oleju, posolić i popieprzyć, popaprykować (nie za dużo). Jak się zrumieni, podlać lekko wodą, dodać cebulę w krążkach, grzyby, listek laurowy i 2-3 kulki ziela angielskiego. Gdy smaki się przejdą, a mięso bedzie miękkie, zaciągnąć sos śmietaną. Podawać z makaronem, najlepiej fusili, bo dobrze "chwyta sos". Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

eliot44 09 sierpnia 2015Zgłoś do usunięcia
A do tego surówka z kiszonej kapusty lub ogórka, ewentualnie mizeria ze śmietaną. Proste i pyszne.6 Kto głosował? | Odpowiedz

papa 13 września 2010Zgłoś do usunięcia
coś mi się wydaję że zostałem zmuszony do ugotowania tych pyszności16 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jasne. :)16 Kto głosował? | Odpowiedz

agnesia96 13 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
A czy mogą być grzyby zwykłe,nie suszone?16 Kto głosował? | Odpowiedz

apple 13 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mmmmm...... Muszę wypróbować. I to szybko:)16 Kto głosował? | Odpowiedz

klaudyna1957 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
pyszne danie,aż ślinka cieknie.pozdrawiam16 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 11 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
swietne danie, czesto robie :)16 Kto głosował? | Odpowiedz