Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa tradycyjnego gulaszu lub pieczeni. :) Bardzo szybkie danie.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3042
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3042
Składniki
Mięso pokroić w kawałki, podsmażyć na oleju, posolić i popieprzyć, popaprykować (nie za dużo). Jak się zrumieni, podlać lekko wodą, dodać cebulę w krążkach, grzyby, listek laurowy i 2-3 kulki ziela angielskiego. Gdy smaki się przejdą, a mięso bedzie miękkie, zaciągnąć sos śmietaną. Podawać z makaronem, najlepiej fusili, bo dobrze "chwyta sos". Smacznego!