Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A'la spaghetti bolognese w/g mojego przepisu jest bardzo smaczne, a próźb o dokładkę nie ma końca.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1115
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1115
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Składniki
Rozgrzej olej w dużym garnku na średnio wysokim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę, smaż przez 2-3 minuty. Podkręć ogień do maksimum i dodaj mięso mielone. Smaż, rozdrabniając je, aż się zrumieni. Dodaj czerwone wytrawne wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1-2 minut, mieszając, do pozbycia się zapachu alkoholu. Dodaj pozostałe składniki oprócz soli i pieprzu. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do średniego, aby delikatnie bulgotał. Gotuj przez 25–30 minut (bez pokrywki), dodając bulion, jeśli sos stanie się zbyt gęsty. Mieszaj od czasu do czasu.
Przygotuj odpowiedniej wielkości garnek z osoloną wodą. Dodaj makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź makaron. Ja nakładam gorący na głębokie talerze, polewam sosem, posypuję startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki, obcjonalnie.
Jest jeszcze druga obcja podania na styl włoski: Ugotowany, odcedzony makaron przełóż do sosu, zalej 1/2 szklanki odcedzonej wody z makaronu i wszystko wymieszaj delikatnie, zagotowując przez 2 – 3 minut, aż spaghetti nabierze koloru sosu, a sos zgęstnieje. Następnie nakładaj na głębokie talerze. Posyp startym parmezanem i pietruszką, obcjonalnie.