Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami

Przepis dnia 2017-04-07
Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9019

Dodano:

Odsłon: 3089

Czasami są takie dni, że nie chce się jeść mięsa. Najchętniej zjadam wtedy makarony z sosami na bazie śmietany a pieczarkowy z suszonymi pomidorami to jeden z moich ulubionych. Dodatkowo jest bardzo szybki w przygotowaniu.

Składniki

  • 200g makaronu tagiatelle
  • 300g pieczarek
  • 6 pomidorów suszonych
  • 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 2 szalotki
  • 1/2 szklanki śmietanki 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotkę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Przekładamy na rozgrzaną patelnię wraz z olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia.

  2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje.

  3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 31 marca 2017 Pyszne. Robie dokladnie tak samo, suszone pomidory wzbogacaja smak.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń