Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie obiadowe, z dodatkiem parówek, które chociaż przez wielu nietolerowane, zjedzone od czasu do czasu nie zaszkodzą :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Składniki
Na patelni przesmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone w kostkę parówki i kiełbasę, do zrumieniania. Dodać cebulę z czosnkiem, zblendowane pomidory lub rozpuszczony koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotowac na małym ogniu bez przykrycia (aby woda troche odparowała i sos się zagęścił) ok. 20 min. (Konsystencja sosu zalezy od ilosci dodanej wody, jeśli chcemy gęstszy odparowujemy dłużej, jeśli rzadszy krócej). Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Smacznego :-)