Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, gdy brak pomysłu na obiad :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5908
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18663
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1404
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5908
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18663
Składniki
Na dużej patelni lub w rondlu na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać starty czosnek i wymieszać. Dodać zmielone mięso oraz pokrojone parówki. Doprawić solą, pieprzem i oregano i na dużym ogniu obsmażać przez ok. 15 minut, aż całe mięso będzie obsmażone i zacznie się miejscami rumienić.
Do podsmażonego mięsa dodać sok pomidorowy oraz pół kostki rosołowej i zagotować. Gotować aż nadmiar wody odparuje. Na koniec do sosu dodać śmietankę i wymieszać. Podawać z uprzednio ugotowanym makaronem. Po nałożeniu na talerz posypać tartym serem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego!