Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, gdy brak pomysłu na obiad :-)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 150
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 348
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 150
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 348
Składniki
Na dużej patelni lub w rondlu na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać starty czosnek i wymieszać. Dodać zmielone mięso oraz pokrojone parówki. Doprawić solą, pieprzem i oregano i na dużym ogniu obsmażać przez ok. 15 minut, aż całe mięso będzie obsmażone i zacznie się miejscami rumienić.
Do podsmażonego mięsa dodać sok pomidorowy oraz pół kostki rosołowej i zagotować. Gotować aż nadmiar wody odparuje. Na koniec do sosu dodać śmietankę i wymieszać. Podawać z uprzednio ugotowanym makaronem. Po nałożeniu na talerz posypać tartym serem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego!