Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, gdy brak pomysłu na obiad :-)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 836
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 508
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 836
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 508
Składniki
Na dużej patelni lub w rondlu na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać starty czosnek i wymieszać. Dodać zmielone mięso oraz pokrojone parówki. Doprawić solą, pieprzem i oregano i na dużym ogniu obsmażać przez ok. 15 minut, aż całe mięso będzie obsmażone i zacznie się miejscami rumienić.
Do podsmażonego mięsa dodać sok pomidorowy oraz pół kostki rosołowej i zagotować. Gotować aż nadmiar wody odparuje. Na koniec do sosu dodać śmietankę i wymieszać. Podawać z uprzednio ugotowanym makaronem. Po nałożeniu na talerz posypać tartym serem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego!