Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i smaczne danie na obiad.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2895
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2895
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować al. dente z dodatkiem soli, pod koniec gotowania wsypać zielony groszek i dogotować. Makaron z groszkiem zahartować, dobrze odcedzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać w rondelku z topionym serkiem, masłem, śmietaną i szczyptą pieprzu. Podgrzewać bardzo powoli, stale mieszając do zgęstnienia sosu. Makaron wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem, posypać startym parmezanem, ozdobić ziołami i podawać.