Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i smaczne danie na obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować al. dente z dodatkiem soli, pod koniec gotowania wsypać zielony groszek i dogotować. Makaron z groszkiem zahartować, dobrze odcedzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać w rondelku z topionym serkiem, masłem, śmietaną i szczyptą pieprzu. Podgrzewać bardzo powoli, stale mieszając do zgęstnienia sosu. Makaron wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem, posypać startym parmezanem, ozdobić ziołami i podawać.