Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed świętami dostałam miłą niespodziankę od firmy Podravka . Naszedł czas by wykorzystać nadesłany prezent. Tym razem wykorzystałam Ajvar łagodny. Stworzyłam z niego sos do makaronu. Przepis łatwy i przepyszny !
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
1. Makaron gotujemy we wrzątku według instrukcji na opakowaniu 2. Cebulę obieramy, i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce oleju rzepakowego. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę i ogórka pokrojonego w malutką kostkę. Smażymy przez 5 minut często mieszając 3, Po tym czasie dodajemy ajvar smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy wody. Oraz przyprawy. Mieszamy. Całość zagęszczamy wodą z mąką. 4. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem