Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie dla wielbicieli tego oryginalnego w smaku pleśniowego sera. ja do nich raczej nie należę ale w tym zestawieniu składników smakował mi :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Składniki
Brokuły ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Odcedzić, przelać zimną wodą i podzielić na małe różyczki. Na patelni lekko podsmażyć na oleju pokrojony w kostkę czosnek. Dodać śmietankę oraz pokruszony ser. Gotować na małym ogniu, aż ser się rozpuści, a sos nieco zgęstnieje. Doprawić sos pieprzem. Do sosu dodać brokuły i pokrojone kawałki suszonych pomidorów.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem. Smacznego :-) P.S. Przepis znaleziony na Mirabelkowym blogu