Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie dla wielbicieli tego oryginalnego w smaku pleśniowego sera. ja do nich raczej nie należę ale w tym zestawieniu składników smakował mi :-)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3315
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26814
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3315
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26814
Składniki
Brokuły ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Odcedzić, przelać zimną wodą i podzielić na małe różyczki. Na patelni lekko podsmażyć na oleju pokrojony w kostkę czosnek. Dodać śmietankę oraz pokruszony ser. Gotować na małym ogniu, aż ser się rozpuści, a sos nieco zgęstnieje. Doprawić sos pieprzem. Do sosu dodać brokuły i pokrojone kawałki suszonych pomidorów.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem. Smacznego :-) P.S. Przepis znaleziony na Mirabelkowym blogu