Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja makaronowa propozycja idealnie nadaje się zarówno na danie główne, przystawkę lub sałatkę na zimno na imprezę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Rozgrzać patelnię, dodać 2 łyżki oleju od suszonych pomidorów. Wrzucić pokrojoną na dość cienkie plasterki kiełbasę, podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Chwilkę podsmażyć, ale uważać żeby nie rumienić mocno czosnku, bo będzie gorzki. Dodać pokrojone suszone pomidory. Podsmażyć chwilkę całość. Dodać ugotowany makaron i smażyć kilka minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usmażony makaron wyłożyć na talerze. Posypać pokruszoną lub pokrojoną na kawałeczki fetą. Posypać pokrojoną natką pietruszki. Do dekoracji można użyć usmażonych plastrów boczku lub bekonu.
Podawane przeze mnie ilości kiełbasy lub fety są orientacyjne, bo oczywiście można podpasować pod swój gust.