Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja makaronowa propozycja idealnie nadaje się zarówno na danie główne, przystawkę lub sałatkę na zimno na imprezę.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8656
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7251
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4955
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327911
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8656
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7251
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4955
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327911
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Rozgrzać patelnię, dodać 2 łyżki oleju od suszonych pomidorów. Wrzucić pokrojoną na dość cienkie plasterki kiełbasę, podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Chwilkę podsmażyć, ale uważać żeby nie rumienić mocno czosnku, bo będzie gorzki. Dodać pokrojone suszone pomidory. Podsmażyć chwilkę całość. Dodać ugotowany makaron i smażyć kilka minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usmażony makaron wyłożyć na talerze. Posypać pokruszoną lub pokrojoną na kawałeczki fetą. Posypać pokrojoną natką pietruszki. Do dekoracji można użyć usmażonych plastrów boczku lub bekonu.
Podawane przeze mnie ilości kiełbasy lub fety są orientacyjne, bo oczywiście można podpasować pod swój gust.