Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja makaronowa propozycja idealnie nadaje się zarówno na danie główne, przystawkę lub sałatkę na zimno na imprezę.
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 55
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 331
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 55
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 267
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 784
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 88
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Rozgrzać patelnię, dodać 2 łyżki oleju od suszonych pomidorów. Wrzucić pokrojoną na dość cienkie plasterki kiełbasę, podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Chwilkę podsmażyć, ale uważać żeby nie rumienić mocno czosnku, bo będzie gorzki. Dodać pokrojone suszone pomidory. Podsmażyć chwilkę całość. Dodać ugotowany makaron i smażyć kilka minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usmażony makaron wyłożyć na talerze. Posypać pokruszoną lub pokrojoną na kawałeczki fetą. Posypać pokrojoną natką pietruszki. Do dekoracji można użyć usmażonych plastrów boczku lub bekonu.
Podawane przeze mnie ilości kiełbasy lub fety są orientacyjne, bo oczywiście można podpasować pod swój gust.