Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tofu

Makaron z tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 297 Ocena: 1590

Dodano:

Odsłon: 4873

Makaron z dodatkiem warzyw i tofu. Obiad gotowy w ciągu maksymalnie 30 minut.

Składniki

  • Makaron 300 g
  • Cukinia 1 szt. około 350 g
  • Seler naciowy 1 gałązka
  • Cebula 1 szt.
  • Marchewka duża 1 szt.
  • Tofu naturalne 100 g
  • Curry 1 łyżeczka
  • Sos sojowy
  • olej do smażenia 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z tofu

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

  3. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na plastry.

  4. Seler naciowy pokroić w plasterki.

  5. Na patelni rozgrzać olej, dodać przygotowane we wcześniejszych etapach warzywa i około łyżki sosu sojowego. Smażyć, często mieszając, przez około 5 minut.

  6. Cukinię pokroić w półplasterki i dodać do warzyw. Całość smażyć przez kilka minut, tak aby warzywa już nie były surowe, ale jeszcze pozostały chrupkie.

  7. Tofu pokroić na nieduże kawałki i dodać wraz z curry do warzyw. Dokładnie wymieszać i dodać sos sojowy w ilości według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 lutego 2020 Pyszny makaronik:) Obiadek dla mnie:))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń