Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1675
Dodano: 18.05.2017
Odsłon: 8936
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2) Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i delikatnie zeszklić na rozgrzanej patelni z oliwą.
3) Dodać pomidory, doprawić solą oraz pieprzem i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.
4) Dodać odsączonego tuńczyka, posiekane listki bazylii oraz tymianek i wymieszać (w razie potrzeby dodać jeszcze soli lub pieprzu).
5) Na koniec dorzucić ugotowany makaron i połączyć z sosem.
6) Podawać posypane startym parmezanem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)