Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym z akcentem ziołowym. Do przygotowania tego dania wystarczy kwadrans. Proporcje dla trzech osób.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 845
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 845
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić na ćwiartki i dusić bez tłuszczu pod przykryciem przez około 8 minut.
Z pomidorów zdjąć skórkę, dodać sól, rozmaryn, bazylię, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dusić całość przez kolejne 3 minuty.
Do pomidorów dodać tuńczyka odsączonego z zalewy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze chwilę.
Smaczny obiad w kwadrans gotowy!