Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym z akcentem ziołowym. Do przygotowania tego dania wystarczy kwadrans. Proporcje dla trzech osób.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4812
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4812
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić na ćwiartki i dusić bez tłuszczu pod przykryciem przez około 8 minut.
Z pomidorów zdjąć skórkę, dodać sól, rozmaryn, bazylię, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dusić całość przez kolejne 3 minuty.
Do pomidorów dodać tuńczyka odsączonego z zalewy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze chwilę.
Smaczny obiad w kwadrans gotowy!