Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym z akcentem ziołowym. Do przygotowania tego dania wystarczy kwadrans. Proporcje dla trzech osób.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34147
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113595
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34147
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113595
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić na ćwiartki i dusić bez tłuszczu pod przykryciem przez około 8 minut.
Z pomidorów zdjąć skórkę, dodać sól, rozmaryn, bazylię, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dusić całość przez kolejne 3 minuty.
Do pomidorów dodać tuńczyka odsączonego z zalewy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze chwilę.
Smaczny obiad w kwadrans gotowy!