Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1138

Dodano:

Odsłon: 185

Świetny obiad, który przygotujecie w ciągu 15 minut.

Składniki

  • Makaron 400 g
  • Tuńczyk w oleju 3 puszki po 170 g każda
  • Oliwki zielone 1 słoik około 340 g
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka 400 g
  • Oregano suszone 2 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Kukurydzę oraz oliwki odsączyć z zalewy.

  3. Tuńczyka wraz z olejem, kukurydzę, oliwki oraz oregano wymieszać i dusić przez około 10 minut.

  4. Podawać z gorącym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń