Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania danie z makaronu pełnoziarnistego i tuńczyka.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 383
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 143
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 693
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 199
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16153
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 383
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 143
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 693
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 199
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16153
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pomidory pokroić w kostkę.
Cebulę i pomidory wraz z tuńczykiem dusić do miękkości cebuli w rondlu pod przykryciem.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Natkę posiekać.
Nieugotowany makaron, natkę oraz kukurydzę dodać do tuńczyka.
W razie potrzeby uzupełnić gorącą wodą, aby cały makaron był zanurzony w powstałym sosie.
Dusić po przykryciem przez około 10 minut, często mieszając. Kiedy makaron będzie ugotowany al dente, zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem, aż makaron wchłonie cały sos.