Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych ;-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4506
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4506
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, oliwki również kroimy w plasterki
w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy krótko, aż się zeszklą, dodajemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy passatę oraz tuńczyka wraz zalewą, dusimy razem kilka minut (tak długo, jak gotuje się makaron), solimy do smaku
na końcu do sosu dodajemy oliwki oraz makaron, gotujemy jeszcze minutę i gotowe, podajemy posypane natką pietruszki, smacznego ;-)