Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10607
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4776
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9019
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10607
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4776
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9019
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, oliwki również kroimy w plasterki
w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy krótko, aż się zeszklą, dodajemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy passatę oraz tuńczyka wraz zalewą, dusimy razem kilka minut (tak długo, jak gotuje się makaron), solimy do smaku
na końcu do sosu dodajemy oliwki oraz makaron, gotujemy jeszcze minutę i gotowe, podajemy posypane natką pietruszki, smacznego ;-)