Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych ;-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16169
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16169
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5139
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, oliwki również kroimy w plasterki
w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy krótko, aż się zeszklą, dodajemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy passatę oraz tuńczyka wraz zalewą, dusimy razem kilka minut (tak długo, jak gotuje się makaron), solimy do smaku
na końcu do sosu dodajemy oliwki oraz makaron, gotujemy jeszcze minutę i gotowe, podajemy posypane natką pietruszki, smacznego ;-)