Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych ;-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, oliwki również kroimy w plasterki
w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy krótko, aż się zeszklą, dodajemy chili i smażymy jeszcze chwilę
teraz dodajemy passatę oraz tuńczyka wraz zalewą, dusimy razem kilka minut (tak długo, jak gotuje się makaron), solimy do smaku
na końcu do sosu dodajemy oliwki oraz makaron, gotujemy jeszcze minutę i gotowe, podajemy posypane natką pietruszki, smacznego ;-)