Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na wielki głód:) Makaron z tuńczykiem z puszki z dodatkiem suszonych pomidorów, papryczki chili, czosnku i imbiru. Prosto i smacznie:)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i szklimy na niej drobno posiekaną cebulę. Czosnek i imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili i suszone pomidory. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Tuńczyka odsączamy, lekko rozdrabniamy widelcem i dodajemy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy 3-4 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Makaron odsączamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i mocno podgrzewamy. Porcje makaronu z tuńczykiem przekładamy na talerz i posypujemy natką kolendry. Danie możemy posypać także startym parmezanem.