Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na wielki głód:) Makaron z tuńczykiem z puszki z dodatkiem suszonych pomidorów, papryczki chili, czosnku i imbiru. Prosto i smacznie:)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 797
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3077
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 797
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3077
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i szklimy na niej drobno posiekaną cebulę. Czosnek i imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili i suszone pomidory. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Tuńczyka odsączamy, lekko rozdrabniamy widelcem i dodajemy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy 3-4 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Makaron odsączamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i mocno podgrzewamy. Porcje makaronu z tuńczykiem przekładamy na talerz i posypujemy natką kolendry. Danie możemy posypać także startym parmezanem.