Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na wielki głód:) Makaron z tuńczykiem z puszki z dodatkiem suszonych pomidorów, papryczki chili, czosnku i imbiru. Prosto i smacznie:)
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 66
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3075
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6606
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 66
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3075
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i szklimy na niej drobno posiekaną cebulę. Czosnek i imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili i suszone pomidory. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Tuńczyka odsączamy, lekko rozdrabniamy widelcem i dodajemy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy 3-4 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Makaron odsączamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i mocno podgrzewamy. Porcje makaronu z tuńczykiem przekładamy na talerz i posypujemy natką kolendry. Danie możemy posypać także startym parmezanem.