Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja obiadu z makaronem :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2399
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2399
Składniki
Makaron gotujemy.
Bakłażana, paprykę i cukinię kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wsypujemy warzywa i smażymy do miękkości. Dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy makaron, następnie warzywa, dekorujemy poszatkowanymi liśćmi świeżej bazylii. Można również opruszyć żółtym serem.
*jeżeli warzywa "wciągną" za dużo oliwy, możemy nią skropić gotowe danie tak by makaron nie był suchy.