Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja obiadu z makaronem :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
Makaron gotujemy.
Bakłażana, paprykę i cukinię kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wsypujemy warzywa i smażymy do miękkości. Dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy makaron, następnie warzywa, dekorujemy poszatkowanymi liśćmi świeżej bazylii. Można również opruszyć żółtym serem.
*jeżeli warzywa "wciągną" za dużo oliwy, możemy nią skropić gotowe danie tak by makaron nie był suchy.