Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w sosie z awokado- "miód malina"
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2048
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 308
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 860
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 998
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2048
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 308
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 860
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 998
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 312
Składniki
W garnku zagotowałem posoloną wodę na makaron. Wrzuciłem do niej brokuły i groszek. Gotowałem 3 minuty, wyjąłem łyżką cedzakową, przelałem zimną wodą. W tej samej wodzie ugotowałem makaron. Cukinię pokroiłem we wstążki. W blenderze zmiksowałem wszystkie składniki sosu, dodając tyle wody z gotowania makaronu, aż uzyskałem pożądaną konsystencję. Doprawiłem solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odcedzony makaron wymieszałem z warzywami, wstążkami cukinii i sosem. Makaron posypałem uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i tartym parmezanem.