Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z warzywami na zielono

Makaron z warzywami na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 872 Ocena: 16737

Dodano:

Odsłon: 1687

Makaron w sosie z awokado- "miód malina"

Składniki

  • 200 g różyczek brokuła
  • pół szklanki mrożonego groszku
  • 350 g makaronu Ricciarelle
  • 2 łyżki orzszków pinii
  • starty parmezan
  • Sos: 2 dojrzałe awokado
  • garść liści rukoli
  • garść liści szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżi oliwy
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowałem posoloną wodę na makaron. Wrzuciłem do niej brokuły i groszek. Gotowałem 3 minuty, wyjąłem łyżką cedzakową, przelałem zimną wodą. W tej samej wodzie ugotowałem makaron.
    Cukinię pokroiłem we wstążki. W blenderze zmiksowałem wszystkie składniki sosu, dodając tyle wody z gotowania makaronu, aż uzyskałem pożądaną konsystencję. Doprawiłem solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Odcedzony makaron wymieszałem z warzywami, wstążkami cukinii i sosem.
    Makaron posypałem uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i tartym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 28 stycznia 2017 Jem oczami! <3 Bardzo smakowite połączenie :D Mniam <3 <3 :* Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 28 stycznia 2017 pasta przepycha ;-) a sposób podania w pięknej filiżance cudnie uroczy i mega smakowity<3<3<3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń