Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 232
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 232
Składniki
Makaron ugotowałem dużej ilości osolonej wody. Mięso z udek kurczaka pokroiłem w paski. Pieczarki obrałem , pokroiłem w dość grube plasterki. Rozgrzałem na patelni oliwę wrzuciłem pokrojonego w talarki pora , zeszkliłem , dodałem pieczarki , poddusiłem . Wrzuciłem kurczaka . Doprawiłem solą i pieprzem. Po ok. 10 minutach połączyłem z makaronem ,dodałem śmietanę chwilę podgrzałem. Makaron podałem gorący posypany startym parmezanem.