Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bucatini w kremowym sosie, z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem, aromatyzowany cytryną i świeżym koperkiem. To nieziemsko pyszne danie robi się w niecałe pół godziny. Polecam.....
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 300
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21801
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 300
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21801
Składniki
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić makaron.
W międzyczasie drobno posiekać szalotkę i czosnek, podsmażyć na maśle. Wlać wino i gotować przez kilka minut do odparowania alkoholu. Następnie dodać zielony groszek, chlust wody z makaronu i sok z cytryny, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, podgrzewać, aż lekko zgęstnieje, doprawić do smaku solą. Wrzucić ugotowany makaron. Łososia porwać na kawałki, dodać do makaronu, wymieszać.
Makaron rozłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem i otartą skórką z cytryny.