Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bucatini w kremowym sosie, z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem, aromatyzowany cytryną i świeżym koperkiem. To nieziemsko pyszne danie robi się w niecałe pół godziny. Polecam.....
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 692
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 692
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Składniki
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić makaron.
W międzyczasie drobno posiekać szalotkę i czosnek, podsmażyć na maśle. Wlać wino i gotować przez kilka minut do odparowania alkoholu. Następnie dodać zielony groszek, chlust wody z makaronu i sok z cytryny, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, podgrzewać, aż lekko zgęstnieje, doprawić do smaku solą. Wrzucić ugotowany makaron. Łososia porwać na kawałki, dodać do makaronu, wymieszać.
Makaron rozłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem i otartą skórką z cytryny.