Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bucatini w kremowym sosie, z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem, aromatyzowany cytryną i świeżym koperkiem. To nieziemsko pyszne danie robi się w niecałe pół godziny. Polecam.....
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35697
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6009
        
        
                Składniki
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić makaron.
W międzyczasie drobno posiekać szalotkę i czosnek, podsmażyć na maśle. Wlać wino i gotować przez kilka minut do odparowania alkoholu. Następnie dodać zielony groszek, chlust wody z makaronu i sok z cytryny, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, podgrzewać, aż lekko zgęstnieje, doprawić do smaku solą. Wrzucić ugotowany makaron. Łososia porwać na kawałki, dodać do makaronu, wymieszać.
Makaron rozłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem i otartą skórką z cytryny.