Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bucatini w kremowym sosie, z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem, aromatyzowany cytryną i świeżym koperkiem. To nieziemsko pyszne danie robi się w niecałe pół godziny. Polecam.....
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Składniki
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić makaron.
W międzyczasie drobno posiekać szalotkę i czosnek, podsmażyć na maśle. Wlać wino i gotować przez kilka minut do odparowania alkoholu. Następnie dodać zielony groszek, chlust wody z makaronu i sok z cytryny, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, podgrzewać, aż lekko zgęstnieje, doprawić do smaku solą. Wrzucić ugotowany makaron. Łososia porwać na kawałki, dodać do makaronu, wymieszać.
Makaron rozłożyć na talerze, posypać świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem i otartą skórką z cytryny.