Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad z patelni z kilku składników. Makaron z wieprzowiną i warzywami w sosie z ricotty. Smaku nadaje dodatek pesto i grana padano.
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 43
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1098
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 43
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1098
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso kroimy w nieduże kawałki. Smażymy na oleju, aż do zarumienienia. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Po 2 minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, szpinak i jarmuż. Smażymy kolejne 5 minut, często mieszając. Dodajemy ricottę i pesto bazyliowe, przykrywamy pokrywką i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i doprawiamy solą i pieprzem. Porcje makaronu układamy na talerzu i posypujemy startym grana padano.