Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad z patelni z kilku składników. Makaron z wieprzowiną i warzywami w sosie z ricotty. Smaku nadaje dodatek pesto i grana padano.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 821
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 282
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso kroimy w nieduże kawałki. Smażymy na oleju, aż do zarumienienia. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Po 2 minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, szpinak i jarmuż. Smażymy kolejne 5 minut, często mieszając. Dodajemy ricottę i pesto bazyliowe, przykrywamy pokrywką i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i doprawiamy solą i pieprzem. Porcje makaronu układamy na talerzu i posypujemy startym grana padano.