Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na bób, trzeba z niego korzystać! Oto przepis na makaron z bobem, wołowiną, cukinią i śmietanowym sosem z cząbrem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Bób wkładamy do wrzątku i gotujemy 15 minut od momentu ponownego wrzenia. Po tym czasie próbujemy, czy bób jest wystarczająco miękki. Jeśli tak to odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób obieramy ze skórek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Wołowinę kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Smażymy razem na oleju pod przykryciem 5 minut. Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, sól, pieprz, papryki i smażymy, aż cukinia zmięknie. Dodajemy bób i makaron, mieszamy delikatnie, aby bób bardzo się nie połamał. Na końcu dodajemy śmietanę i cząber. na małym ogniu dusimy jeszcze 2-3 minuty.