Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na bób, trzeba z niego korzystać! Oto przepis na makaron z bobem, wołowiną, cukinią i śmietanowym sosem z cząbrem.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 286
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2937
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 286
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2937
Składniki
Bób wkładamy do wrzątku i gotujemy 15 minut od momentu ponownego wrzenia. Po tym czasie próbujemy, czy bób jest wystarczająco miękki. Jeśli tak to odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób obieramy ze skórek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Wołowinę kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Smażymy razem na oleju pod przykryciem 5 minut. Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, sól, pieprz, papryki i smażymy, aż cukinia zmięknie. Dodajemy bób i makaron, mieszamy delikatnie, aby bób bardzo się nie połamał. Na końcu dodajemy śmietanę i cząber. na małym ogniu dusimy jeszcze 2-3 minuty.