Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z cukinią komponuje się wspaniale.
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 1097
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5161
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 1097
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5161
Składniki
Wykonanie: Makaron gotować 5 minut w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię umyć, pokroić w kostkę lub plasterki. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać cukinię, chwilę podsmażyć razem, wrzucić kostkę rosołową i wlać trzy łyżki wody. Razem poddusić, doprawić pieprzem i sosem sojowym do smaku. Makaron wymieszać z przygotowanym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 40 minut.