Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi można przygotować na wiele sposobów, jednym z najsmaczniejszych jest podanie ich wraz z makaronem. Nasz przepis na makaron ze szparagami jest nie tylko niezwykle smaczny, ale dostarczy ci wszystkich cennych substancji odżywczych. Znajdziesz tu źródło białka w postaci ciecierzycy, zdrowe tłuszcze, czyli oliwę z oliwek oraz węglowodany dodające energii, makaron oraz zielone warzywa. Dodatkowo danie to wyczarujesz w krótkim
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4583
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4583
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami producenta. Różyczki brokuła ugotuj al dente.
Za szparagów usuń zdrewniałe końcówki i pokrój je w mniejsze kawałki. Na oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, kiedy się zarumienią, wrzuć szparagi, smaż przez kilka minut. Możesz dolać odrobinę wody, aby się poddusiły. Dodaj serek śmietankowy, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, ugotowanego brokuła i makaron, podgrzewaj chwilę, aż wszystkie składniki się połączą. Przełóż danie na talerze, na koniec posyp tartym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.