Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi można przygotować na wiele sposobów, jednym z najsmaczniejszych jest podanie ich wraz z makaronem. Nasz przepis na makaron ze szparagami jest nie tylko niezwykle smaczny, ale dostarczy ci wszystkich cennych substancji odżywczych. Znajdziesz tu źródło białka w postaci ciecierzycy, zdrowe tłuszcze, czyli oliwę z oliwek oraz węglowodany dodające energii, makaron oraz zielone warzywa. Dodatkowo danie to wyczarujesz w krótkim
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 374
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 90
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 374
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 90
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Składniki
Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami producenta. Różyczki brokuła ugotuj al dente.
Za szparagów usuń zdrewniałe końcówki i pokrój je w mniejsze kawałki. Na oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, kiedy się zarumienią, wrzuć szparagi, smaż przez kilka minut. Możesz dolać odrobinę wody, aby się poddusiły. Dodaj serek śmietankowy, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, ugotowanego brokuła i makaron, podgrzewaj chwilę, aż wszystkie składniki się połączą. Przełóż danie na talerze, na koniec posyp tartym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.