delikatne,szybkie ,pycha!
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Składniki
- makaron, ok 400g
- filet z kurczaka, 1 podwójny pokrojony w paseczki
- szpinak świeży, 1 pęczek ok 200g
- czosnek, 2 posiekane ząbki
- estragon świeży, 2 posiekane łyzki
- śmietanka 18%, 400 ml
- oliwa,sól,pieprz
Składniki
- makaron, ok 400g
- filet z kurczaka, 1 podwójny pokrojony w paseczki
- szpinak świeży, 1 pęczek ok 200g
- czosnek, 2 posiekane ząbki
- estragon świeży, 2 posiekane łyzki
- śmietanka 18%, 400 ml
- oliwa,sól,pieprz

Etapy przygotowania
Makaron ugotować.Szpinak wrzucić do rondla podlać kilkoma łyżkami wody chwilę poddusić aż zwiędnie,odstawić.Gdy ostygnie grubo posiekać odsączyć.Mięso zrumienić pod koniec smażenia do mięsa dodać czosnek przesmażyć jeszcze chwilkę zmniejszyć ogień i do kurczaka dodać szpinak estragon i śmietankę.Nie zagotowywać!Doprawić solą ,pieprzem-najlepiej świeżo zmielonym.Makaron skropić oliwą i dodać do sosu ,wymieszać i podawać natychmiast.Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 120

Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 2675
Ostatnio komentowane przepisy

Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 120

Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 2675



Składniki
- makaron, ok 400g
- filet z kurczaka, 1 podwójny pokrojony w paseczki
- szpinak świeży, 1 pęczek ok 200g
- czosnek, 2 posiekane ząbki
- estragon świeży, 2 posiekane łyzki
- śmietanka 18%, 400 ml
- oliwa,sól,pieprz
Makaron ugotować.Szpinak wrzucić do rondla podlać kilkoma łyżkami wody chwilę poddusić aż zwiędnie,odstawić.Gdy ostygnie grubo posiekać odsączyć.Mięso zrumienić pod koniec smażenia do mięsa dodać czosnek przesmażyć jeszcze chwilkę zmniejszyć ogień i do kurczaka dodać szpinak estragon i śmietankę.Nie zagotowywać!Doprawić solą ,pieprzem-najlepiej świeżo zmielonym.Makaron skropić oliwą i dodać do sosu ,wymieszać i podawać natychmiast.Smacznego :)
pycha wygląda
pyszości ,lubię dania z dodatkiem szpinaku
I ja też uwielbiam! :D
Ja również uwielbiam :)
Uwielbiam takie dania.