Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 905

Dodano:

Odsłon: 3653

pyszne danie obiadowe

Składniki

  • 2 kawałki łososia
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag sera pleśniowego niebieskiego
  • opakowanie makaronu świderki
  • sól pieprz, przyprawa tandoori masala
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z łososia posyp przyprawą tandoori masala ( lub sól , pieprz, czosnek papryka łagodna i ostra), odstaw do lodówki conajmniej na 2godz.
    Pokrop olejem i następnie upiecz w piekarniku w temp. 210stopni ok. 30-40min. Można też usmażyć łososia na patelni grilowej.

  2. na łyżce oleju zeszkilj przepuszczony przez praskę czosnek, dodaj szpinak, podduś, dopraw solą i pieprzem.

  3. ugotuj makaron świderki, dodaj szpinak, kawałki sera pleśniowego. Dobrze wymieszaj, na wierzchu poukładaj kawałki łososia.
    Podawaj z surówką ze świeżych warzyw.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 lutego 2014 Łosoś to moja słabość, uwielbiam w każdej postaci :) Twoje danie prezentuje się przeapetycznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń