Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 224 Ocena: 1135

Dodano:

Odsłon: 216

Szybkie do przygotowania danie, które szczerze polecam.

Składniki

  • Makaron 300 g
  • Pieczarki 500 g
  • Szpinak mrożony 450 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Twarożek kremowy około 80 g
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na grube plastry.

  3. Pokrojone pieczarki z dodatkiem około 1/4 łyżeczki soli smażyć na oleju przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Do pieczarek dodać szpinak i podgrzewać aż się rozmrozi, a następnie odparuje wodę.

  5. Czosnek obrać, pokroić na cienkie plasterki, dodać do szpinaku z pieczarkami i całość dusić jeszcze przez około 3 minuty.

  6. Dodać kremowy twarożek i mieszać do połączenia składników.

  7. Podawać z makaronem ugotowanym w etapie 1.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 kwietnia Od tego typu dań jestem uzależniona:D Uwielbiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń