Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe szaleństwo
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7712
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 81
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3787
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1400
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7712
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 81
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3787
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1400
Składniki
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy czosnek zgnieciony na prasce, może być drobno pokrojony, następnie dodajemy do niego mrożony szpinak i dusimy go około 10 minut. Następnie dodajemy do niego sól i pieprz. W międzyczasie gotujemy wodę na makaron.
Do zagotowanej wody wsypujemy makaron, pod koniec gotowania dodajemy do niego łyżeczkę soli. Gdy makaron zostanie ugotowany, odcedzamy go.
Do odcedzonego makaronu dodajemy przygotowany wcześniej szpinak oraz rozdrobniony twaróg, po czym mieszamy wszystko razem.
Smacznego.