Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe szaleństwo
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 848
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 848
Składniki
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy czosnek zgnieciony na prasce, może być drobno pokrojony, następnie dodajemy do niego mrożony szpinak i dusimy go około 10 minut. Następnie dodajemy do niego sól i pieprz. W międzyczasie gotujemy wodę na makaron.
Do zagotowanej wody wsypujemy makaron, pod koniec gotowania dodajemy do niego łyżeczkę soli. Gdy makaron zostanie ugotowany, odcedzamy go.
Do odcedzonego makaronu dodajemy przygotowany wcześniej szpinak oraz rozdrobniony twaróg, po czym mieszamy wszystko razem.
Smacznego.