Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe szaleństwo
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Składniki
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy czosnek zgnieciony na prasce, może być drobno pokrojony, następnie dodajemy do niego mrożony szpinak i dusimy go około 10 minut. Następnie dodajemy do niego sól i pieprz. W międzyczasie gotujemy wodę na makaron.
Do zagotowanej wody wsypujemy makaron, pod koniec gotowania dodajemy do niego łyżeczkę soli. Gdy makaron zostanie ugotowany, odcedzamy go.
Do odcedzonego makaronu dodajemy przygotowany wcześniej szpinak oraz rozdrobniony twaróg, po czym mieszamy wszystko razem.
Smacznego.