Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie nietypowe przepisy.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Składniki
Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami, mlekiem i parmezanem. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na plasterki. Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną. Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych kiełbasek. Całość zapiekamy 45 min. w termoobiegu, następnie posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10 min, grzanie góra. Podajemy z sosem chrzanowym.