Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie nietypowe przepisy.
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 77
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3530
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 77
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3530
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Składniki
Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami, mlekiem i parmezanem. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na plasterki. Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną. Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych kiełbasek. Całość zapiekamy 45 min. w termoobiegu, następnie posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10 min, grzanie góra. Podajemy z sosem chrzanowym.