Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie nietypowe przepisy.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami, mlekiem i parmezanem. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki. Paprykę kroimy na plasterki. Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną. Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych kiełbasek. Całość zapiekamy 45 min. w termoobiegu, następnie posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10 min, grzanie góra. Podajemy z sosem chrzanowym.