Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-05-2024
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 40
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18568
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7093
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30690
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 40
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18568
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7093
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30690
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki do momentu odparowania wody, pod koniec doprawiamy je solą oraz pieprzem. Na Rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną cebulę oraz paprykę i całość smażymy jeszcze ok. 5 minut. Dodamy przygotowane wcześniej pieczarki, wlewamy passatę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Zdejmujemy z ognia i łączymy z ugotowanym makaronem i połową starego sera. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni góra dół bez termoobiegu przez ok. 20 minut lub do ładnego zarumienia. Smacznego!