Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-05-2024
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki do momentu odparowania wody, pod koniec doprawiamy je solą oraz pieprzem. Na Rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną cebulę oraz paprykę i całość smażymy jeszcze ok. 5 minut. Dodamy przygotowane wcześniej pieczarki, wlewamy passatę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Zdejmujemy z ognia i łączymy z ugotowanym makaronem i połową starego sera. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni góra dół bez termoobiegu przez ok. 20 minut lub do ładnego zarumienia. Smacznego!