Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2013
pyszny obiad :)
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1676
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1676
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Kielbase pokroic w kostke lub polplasterki, zrumienic na odrobinie oleju. Pieczarki pokroic w cienkie plasterki, cebule w piorka, wlozyc do rondla, podlac odrobina wody i dusic na wolnym ogniu ok 10-15 minut.
Jajka ubic w misce, dodac sol, pieprz, slodka papryke i mleko, ubic. Dodac starty zolty ser i wymieszac lyzka. Do natluszczonego zaroodpornego naczynia wylozyc ugotowany makaron, na to kielbase (bez tluszczu), na to odsaczone z wody pieczarki z cebula. Rownomiernie zalac calosc masa jajeczno- serowa. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 40 min (do zrumienienia)- poczatkowo w temperaturze 180 stopni, po ok 20 minutach zmniejszyc temperature na 150- 160.