Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na bezmięsny obiad. Prosto, smacznie i tanio.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przepłucz zimną wodą, przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Cebulę obierz i pokrój w piórka, podsmaż na patelni, po 5 minutach dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki zostaną pozbawione wody, wyłóż je razem z cebulą na makaron. W garnku rozpuść 5 dag masła, dodaj mąkę, gałkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj wodę i mleko. Gotuj do czasu aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Wylej sos na zapiekankę. Szpinak rozmróź na maśle (5 dag), dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na wierzch zapiekanki. Danie posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut.