Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na bezmięsny obiad. Prosto, smacznie i tanio.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przepłucz zimną wodą, przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Cebulę obierz i pokrój w piórka, podsmaż na patelni, po 5 minutach dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki zostaną pozbawione wody, wyłóż je razem z cebulą na makaron. W garnku rozpuść 5 dag masła, dodaj mąkę, gałkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj wodę i mleko. Gotuj do czasu aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Wylej sos na zapiekankę. Szpinak rozmróź na maśle (5 dag), dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na wierzch zapiekanki. Danie posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut.