Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe koszyczki z mięsem mielonym i warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym
Makaron wrzucamy na osoloną gotującą się wodę i mieszamy -
gotujemy ok 5 minut.
Mięso mielone podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, soli i pieprzu.
Warzywa mrożone zalewamy wrzątkiem lub
warzywa "świeże" kroimy w kostkę / średniej wielkości kawałki
- marchewkę i fasolkę gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w piórka.
Foremki do mufinków smarujemy oliwą i posypujemy odrobiną bułki tartej.
Ostudzony makaron wkładamy do form - do środka dodajemy mięso, warzywa, i piórka cebuli.
Blaszkę wkładamy na ok 5 minut do piekarnika - temp 180stopni.
Brzegi lasagne powinny się przyrumienić
- następnie wyciągamy blaszkę, łapiemy za końce i przekłuwamy wykałaczką -
żeby zamknąć koszyczki.
(Jeśli makaron jest tylko ugotowany, to wykałaczka go "przerywa").
Foremkę z powrotem wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 15 minut.
Śmietanę wlewamy do rondla, czosnek drobno siekamy - dodajemy do śmietany - gotujemy.
Doprawiamy kostką rosołową i pieprzem.
Na koniec dodajemy starty żółty ser - mieszamy do momentu, aż ser się stopi.
Szczypiorek drobno siekamy.
Gotowe koszyczki nakładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem.
Bardzo smaczne danie, u nas jako danie obiadowe.
Odsłon: 31038
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11335
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 544
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 115
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2032
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11335
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 121
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 544
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 115
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2032
Składniki
Makaron wrzucamy na osoloną gotującą się wodę i mieszamy - gotujemy ok 5 minut. Mięso mielone podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, soli i pieprzu. Warzywa mrożone zalewamy wrzątkiem lub warzywa "świeże" kroimy w kostkę / średniej wielkości kawałki - marchewkę i fasolkę gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w piórka. Foremki do mufinków smarujemy oliwą i posypujemy odrobiną bułki tartej. Ostudzony makaron wkładamy do form - do środka dodajemy mięso, warzywa, i piórka cebuli. Blaszkę wkładamy na ok 5 minut do piekarnika - temp 180stopni. Brzegi lasagne powinny się przyrumienić - następnie wyciągamy blaszkę, łapiemy za końce i przekłuwamy wykałaczką - żeby zamknąć koszyczki. (Jeśli makaron jest tylko ugotowany, to wykałaczka go "przerywa"). Foremkę z powrotem wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 15 minut.
Śmietanę wlewamy do rondla, czosnek drobno siekamy - dodajemy do śmietany - gotujemy. Doprawiamy kostką rosołową i pieprzem. Na koniec dodajemy starty żółty ser - mieszamy do momentu, aż ser się stopi. Szczypiorek drobno siekamy. Gotowe koszyczki nakładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 12
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 70