Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię dwa produkty jakimi są makaron oraz mięso indyka. Robiąc ten przepis starałem się połączyć dobre zalety tych dwóch głównych produktów tak, aby cała potrawa była smaczna i w miarę zdrowa. Jeśli chodzi o rodzaj makaronu to uznałem, że małe rurki będą odpowiednie do tej potrawy, ale nie będzie nic złego jak macie swoje preferencje w tym temacie. I jak zwykle zwyczajne produkty połączone sercem dają wyborny smak. Smacznego
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11956
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 847
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2877
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11956
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 847
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2877
Składniki
Oto indyk
Właśnie taki makaron uznałem za najlepszy
Warzywa i ser
Pomidory
Zaczynamy pracę od pokrojenia mięsa indyka na małe kostki
Wymienione warzywa scieramy ma tarce na dużych oczkach. To właśnie jest specyficzne w tej potrawie by dominowała kostka indyka a nie warzywa
Zarówno jak pokrojone mięso tak i warzywa podsmarzamy na patelni dodając sól pieprz do smaku.
Warzywa
Do warzyw na patelni dodajemy pomidory. Jeżeli ktoś lubi można dodać dwa ząbki czosnku
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem a potem wysypujemy bółką tartą.
Obieramy jabłko kroimy na plastry i układamy na dnie
Zaczynamy robić warstwy najpierw kładziemy sos, potem mięso przesypując startym serem i na koniec dajemy makaron
Robimy następną warstwę i kończymy makaronem posypanym serem
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, ustawiamy na opiekanie z góry na kilka minut do czasu aż ser złapie trochę koloru. I oto efekt końcowy do oceny przez Państwa . Smacznego