Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe tanie danie na deser.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i dobrze zahartować. Połowę makaronu wyłożyć do przygotowanej formy żaroodpornej i skropić połową rozpuszczonego masła. Jabłka obrać, pokroić w cienkie paseczki, posypać cukrami, dodać rodzynki, potłuczone orzech i wymieszać. Wyłożyć na makaron w naczyniu żaroodpornym, przykryć resztą makaronu, skropić sokiem z cytryny i resztą masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 i zapiekać przez około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.