Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe, syte i niecodzienne na co dzień.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Ugotuj makaron. W rondelku rozpuść masło, dodaj łyżkę mąki i rozprowadź. Dodaj mleko. Dodaj trochę utartego sera. (Trudno powiedzieć ile: około 2 łyżki). Musisz uważać, żeby ogień nie był zbyt duży, żeby się za bardzo nie zgrzało i nie zgęstniało.
Makaron wyłóż na rozgrzany olej. Dodaj groszek. Wymieszaj z sosem. Wyłóż na talerze, dodaj tuńczyka. Można posypać pietruszką.