Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczna rybkę
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
Makrelę myjemy, odcinamy głowę. Nacinamy grzbiet w kilku miejscach. Układamy makrelę na folii aluminiowej do pieczenia. Wierzch i środek ryby nacieramy olejem, posypujemy sola i pieprzem do smaku. Do brzucha nakładamy połowę pokrojonego w plasterki czosnku i 2 plastry cytryny. Reszta cytryny i czosnku obkładamy rybę z wierzchu. Zawijamy szczelnie folię aluminiowa i odkładamy rybę na minimum 2 godziny, aby przesiaknęła smakami dodatków.
Po tym czasie "leżakowania" nagrzewamy piekarnik do 200st.C. Pieczemy makrelę ok. 30-40 minut, aż kawałki mięsa będa się bez trudu rozdzielać. Rybę podawać na ciepło.