Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małdrzyki to krakowskie placki twarogowe, które przygotowywane są na słodko. Doskonale pasują jako deser albo obiad.
Zapraszam do mojego przepisu na pyszną i aromatyczną zupę krem z dyni! To ide...
Odsłon: 42
Prosty, smaczny deserek jogurtowy z galaretką i malinami. Deser przygotowany...
Odsłon: 71
Zapraszam do mojego przepisu na pyszną i aromatyczną zupę krem z dyni! To ide...
Odsłon: 42
Prosty, smaczny deserek jogurtowy z galaretką i malinami. Deser przygotowany...
Odsłon: 71
Składniki
Twaróg umieść w misce, rozgnieć go widelcem albo zmiksuj z pomocą blendera na gładką masę. Wtedy dodaj jajka, miękkie masło oraz cukier waniliowy. Ponownie zmiksuj. Na końcu dodaj mąkę i wmieszaj ją delikatnie w masę twarogową. Dopraw solą. Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej masło. Przekładaj ciasto partiami, formując placki. Smaż z każdej strony na średnim ogniu aż się dość mocno zarumienią.
Podawaj z kleksem ze śmietany 36% i konfiturą wiśniową.