Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małdrzyki to krakowskie placki twarogowe, które przygotowywane są na słodko. Doskonale pasują jako deser albo obiad.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 328
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 515
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 328
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 515
Składniki
Twaróg umieść w misce, rozgnieć go widelcem albo zmiksuj z pomocą blendera na gładką masę. Wtedy dodaj jajka, miękkie masło oraz cukier waniliowy. Ponownie zmiksuj. Na końcu dodaj mąkę i wmieszaj ją delikatnie w masę twarogową. Dopraw solą. Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej masło. Przekładaj ciasto partiami, formując placki. Smaż z każdej strony na średnim ogniu aż się dość mocno zarumienią.
Podawaj z kleksem ze śmietany 36% i konfiturą wiśniową.