Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skusicie się na taką odmianę kurczaka ? Warto, bo danie jest pyszne. Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2330
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2330
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę. 4. Nakładamy w nią trochę dżemu.
5. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął. 6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
12. Sosem polewamy mięso. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.