Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skusicie się na taką odmianę kurczaka ? Warto, bo danie jest pyszne. Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę. 4. Nakładamy w nią trochę dżemu.
5. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął. 6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
12. Sosem polewamy mięso. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.