Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skusicie się na taką odmianę kurczaka ? Warto, bo danie jest pyszne. Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 147
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40292
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4573
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 778
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 147
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40292
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4573
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 778
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę. 4. Nakładamy w nią trochę dżemu.
5. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął. 6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
12. Sosem polewamy mięso. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.