Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skusicie się na taką odmianę kurczaka ? Warto, bo danie jest pyszne. Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4330
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5559
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4330
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5559
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13838
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę. 4. Nakładamy w nią trochę dżemu.
5. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął. 6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
12. Sosem polewamy mięso. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.