Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam małże specjalnie dla męża z okazji Walentynek.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 906
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 906
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6385
Składniki
Robimy sos: bazylię, natkę pietruszki, pół pomidora bez skórki i pestek wrzucamy do malaksera, dodajemy 2 ząbki czosnku (wcześniej przecisnęłam go przez praskę) oraz parmezan. Miksujemy. Dolewamy oliwy. Napisałam około 50ml, ale trzeba sprawdzać konsystencję pesto. Na końcu solimy i pieprzymy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy mamy prawie ugotowane ziemniaki, małże wrzucamy do garnka z odrobiną wody. Gotujemy około 3 minut aż muszle otworzą się. Małże wyciągamy i wyciągamy z muszel (kilka zostawiłam do ozdoby w muszlach). Ugotowane ziemniak obieramy i kroimy w kawałki, ogórek kroimy w plasterki. Na talerzu układamy sałatę, ogórek, ziemniaki i małże. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny o polewamy sosem pesto.