Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12146
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16277
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12146
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16277
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Pokrojoną marchew wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie gotujemy ją przez około 20 minut z dodatkiem soli, cukru i tymanku.
W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.