Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Pokrojoną marchew wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie gotujemy ją przez około 20 minut z dodatkiem soli, cukru i tymanku.
W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.