Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14929
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1787
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17384
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14929
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1787
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17384
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Pokrojoną marchew wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie gotujemy ją przez około 20 minut z dodatkiem soli, cukru i tymanku.
W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.