Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Pokrojoną marchew wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie gotujemy ją przez około 20 minut z dodatkiem soli, cukru i tymanku.
W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.