Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie i pyszne danie - marchewka z bobem z patelni, smażona na masełku z duża ilością koperku i czosnku. Pyszna przystawka, albo dodatek do dania głównego, a jak podacie z jajkiem sadzonym to macie lekki, letni obiadek.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18635
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 345
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18635
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 345
Składniki
Do marchewki z bobem dodać łyżkę masła i czosnek zamieszać i chwilę podsmażyć. Doprawić pieprzem, w razie potrzeby solą i dodać sok z cytryny i koprek, dobrze wymieszać i podawać od razu.
Bób ugotować w posolonej wodzie, tak żeby był lekko twarday. Po ugotowaniu zaraz przelać zimną wodą (konieczne żeby dobrze odchodziły skórki) i obrać.
Marchewkę pokroić w plasterki, czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżeczkę oliwy. Podsmażyć przez ok 5 minut marchewkę, aż się lekko zarumieni . Na patelnię dodać pół szklanki wody, przykryć patelnię i dusić marchewkę ok 10 minut aż woda wyparuje, w połowie duszenia dodać bób i posolić całość.