Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie i pyszne danie - marchewka z bobem z patelni, smażona na masełku z duża ilością koperku i czosnku. Pyszna przystawka, albo dodatek do dania głównego, a jak podacie z jajkiem sadzonym to macie lekki, letni obiadek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Do marchewki z bobem dodać łyżkę masła i czosnek zamieszać i chwilę podsmażyć. Doprawić pieprzem, w razie potrzeby solą i dodać sok z cytryny i koprek, dobrze wymieszać i podawać od razu.
Bób ugotować w posolonej wodzie, tak żeby był lekko twarday. Po ugotowaniu zaraz przelać zimną wodą (konieczne żeby dobrze odchodziły skórki) i obrać.
Marchewkę pokroić w plasterki, czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżeczkę oliwy. Podsmażyć przez ok 5 minut marchewkę, aż się lekko zarumieni . Na patelnię dodać pół szklanki wody, przykryć patelnię i dusić marchewkę ok 10 minut aż woda wyparuje, w połowie duszenia dodać bób i posolić całość.